Conform unui obicei devenit de-acum tradiție, în a treia zi de Paște preoții din parohiile Arhidiecezei Romano-Catolice de București se întâlnesc în grupuri mai mici sau mai mari pentru a împărtăși, în mod fratern, bucuria Învierii. Întrucât Evanghelia zilei relatează episodul întâlnirii lui Isus înviat cu cei doi ucenici, care l-au recunoscut abia la frângerea pâinii, aceste întâlniri poartă numele de „Emaus”.

Organizând obișnuita întâlnire lunară a preoților din decanat pentru luna aprilie a.c., Decanatul de Ploiești a stabilit ca aceasta să se desfășoare în ziua de Emaus, gazdă fiind parohia Sf. Anton de Padova, din Câmpina (PH). La întâlnire a fost prezent și ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București.

Tema întâlnirii a fost „Pastorația decanală a tineretului – actualitate și perspective de viitor”, și a fost prezentată de Pr. Marian Blaj, responsabil cu pastorația tineretului în Arhidieceză. După cum informează site-ul Centrului Diecezan pentru Pastorația Tineretului (CDPT), după un moment de rugăciune fraternă, Pr. Marian le-a vorbit preoților „despre mai multe aspecte ce țin de pastorația diecezană și decanalăi: prezentarea organizației CDPT și a căilor de comunicare cu aceasta, programul pastoral din acest an, câteva impresii după întâlnirea cu tinerii în cadrul zilei de reculegere, dar și perspective de viitor pentru acțiunea în slujba tinerilor”.