campina campus 2016

Galerie foto

În săptămâna 25 – 31 iulie 2016 s-a desfășurat a treia ediție  a Campusului de vară organizat în comunitatea romano-catolică din Câmpina, la Casa Speranței, așezământ al Surorilor Sf. Iosif de Aosta pentru copiii abandonați. Alături de copiii aflați aici au participat și alții din oraș, catolici și ortodocși, coordonați ca în fiecare an de un grup de tineri voluntari din Italia.

Fiecare zi a avut un program bine pus la punct, începând cu rugăciunea de dimineață în prezența părintelui paroh Claudiu Cojan, apoi, împărțiți pe echipe (Steluțele de mare, Caracatițele, Peștii-spadă și Meduzele) cei aproape cincizeci de participanți s-au întrecut în diverse competiții sportive, au pregătit o scenetă biblică despre profetul Iona, au luat parte la un picnic pe dealul Muscel, au făcut baie în cele trei piscine  din curte, au lansat ambarcațiuni confecționate din materiale reciclabile, au mâncat împreună și,  nu în ultimul rând, s-au distrat și au legat prietenii.

În paralel, voluntarii au organizat un CampoRom  de trei după-amieze în satul Drăgăneasa cu copiii și tinerii de etnie romă. Aceștia s-au bucurat să-i revadă pe italieni, alături de surori.

Săptămâna s-a încheiat  cu Sf. Liturghie duminicală, urmată de prezentarea scenetei în fața întregii comunități, apoi în curtea parohiei au fost premiate echipele.

 

Mălina Dumitru

Show Buttons
Hide Buttons