În curând, va lua ființă și la noi în țară Opera Pontificală a Copilăriei Misionare, sub egida Operelor Misionare Pontificale din România (OMP România), informează instituția pontificală pe pagina de facebook. În acest scop, sâmbătă, 6 aprilie 2019, la sediul OMP România din București a avut loc o întâlnire de lucru, condusă de Pr. Eugen Blaj, director național al OMP România, iar în cursul acestei săptămâni au loc sesiuni informative la Liceul greco-catolic „Timotei Cipariu” și la Colegiul romano-catolic „Sf. Iosif” din Capitală.

Foto: fb.com/ompromania

Opera Pontificală a Copilăriei Misionare va fi inaugurată la noi în țară într-un cadru solemn sâmbătă, 18 mai, în Catedrala Sf. Iosif din București. „Copilăria Misionară” își propune să dezvolte înclinația naturală a copiilor spre dimensiunea spirituală, precum și zelul lor misionar, în spiritul Bisericii Universale. Copiii care vor dori să facă parte din această operă vor primi un card de membru, ce poate fi reînnoit anual, un ghid, un calendar cu intenții de rugăciuni și fapte bune, vor mărturisi zelul lor misionar și își vor lua angajamentul de a se ruga un „Bucură-te, Marie” în fiecare zi, pentru copiii din lumea întreagă.

„Semnul prin care ei își vor arăta apartenența la Copilăria Misionară Pontificală va fi crucea misionară, atașată la brățara pe care o vor purta. Vârsta la care copiii se pot angaja în această operă este cuprinsă între 8 și 15 ani”, se arată pe pagina de facebook a OMP România.

Copilăria Misionară a fost înființată pe 19 mai 1843 de Mons. Charles de Fourbin-Janson (1785 – 1844), pe atunci episcop de Nancy (Franţa), cu scopul de a ajuta copiii din diferite părți ale lumii prin rugăciunea şi inițiativele altor copii, de unde vine şi motto-ul „Copiii ajută copiii”. Copilăria misionară a fost aprobată de Papa Pius al XI-lea pe 3 mai 1922.

Show Buttons
Hide Buttons