Pe 29 iunie, în Solemnitatea Sfinţilor Apostoli Petru şi Paul, în Catedrala Sfântul Iosif, din Bucureşti, diaconii Robert Petrișor şi Cătălin-Alexandru Mititelu au fost sfințiți preoți prin impunerea mâinilor ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti.

Duminică, pe 2 iulie a.c., cei doi preoți – care vor sluji în Arhidieceza de București -, vor celebra Prima Sfântă Liturghie în comunităţile din care provin: Pr. Petrișor, în biserica Adormirea Maicii Domnului, din București; Pr. Mititelu, în biserica Trupul și Sângele Domnului, din Târgu Trotuș.

Ceilalți 8 colegi ai lor, care vor sluji în Dieceza de Iaşi, au fost sfinţiţi pe 23 iunie, în Solemnitatea Preasfintei Inimi a lui Isus, în Catedrala Sfânta Fecioară Maria, Regină, din Iași, prin impunerea mâinilor PS Petru Gherghel, Episcop de Iaşi.

La început de drum, preoților nou sfințiți care vor sluji în Arhidieceza noastră le-am solicitat câteva gânduri:

Pe 29 iunie am avut bucuria de a primi marele dar al Sfintei Preoții. Drumul până aici nu a fost ușor, însă am învățat că indiferent de momentele prin care treci, de bucurie sau tristețe, de încercare sau de avânt spiritual, atâta vreme cât rămâi în iubirea lui Cristos toate te conduc la o unire cât mai profundă cu El, la o dăruire cât mai autentică și o cunoaștere tot mai mare despre Dumnezeu. Sunt conștient de faptul că tot ceea ce sunt astăzi nu mi se datorează mie, ci Aceluia care m-a răscumpărat, m-a întărit și m-a ajutat să trec peste toate pentru a-l urma cu fidelitate. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru toată dragostea pe care mi-a purtat-o și continuă să mi-o poarte. Mulțumesc părinților, fraților și rudelor pentru susținerea pe care mi-au acordat-o în toți acești ani. Pe acest drum al formării mele am întâlnit mai mulți preoți care și-au lăsat amprenta asupra edificării mele spirituale, umane, intelectuale și pastorale; Domnul să le răsplătească munca. Mulțumesc tuturor binefăcătorilor care m-au însoțit în acești ani și îi rog să nu mai uite în rugăciunile lor. Mă încredințez Sfintei Fecioare Maria și patronilor mei spirituali pentru ca Dumnezeu să desăvârșească lucrarea cea bună pe care a început-o în mine. (Pr. Robert Petrișor)

 

În Solemnitatea Sfinților Petru și Paul m-am alăturat celor care, din iubire față de Dumnezeu, își dăruiesc întreaga viață slujirii Lui și aproapelui, prin slujirea preoțească. Această zi, dar mai ales Liturghia din Catedrala Sfântul Iosif, va rămâne o zi de referință pentru mine, așa cum și pentru preoții hirotoniți mai demult a rămas vie amintirea hirotonirii lor, sau cum rămâne vie amintirea zilei în care un tânăr și o tânără au celebrat sacramentul căsătoriei.
Nu voi înceta să mă rog pentru ca această zi să fie fundamentul unei vieți ancorate în Cristos, care să facă din mine un preot milostiv, care își încredințează viața slujirii lui Dumnezeu prin oameni; mă voi ruga să nu-mi lipsească simplitatea și disponibilitatea, iar prin vestirea cuvântului să fiu un împărțitor al bucuriei.
Nu în ultimul rând, mă voi ruga, și vă invit și pe dumneavoastră să vă rugați pentru preoți: atât pentru cei din Arhidieceza de București, cât și pentru cei din lumea întreagă; să vă rugați și pentru seminariști dar, și pentru noi vocații în Arhidieceză. Profit de această ocazie ca să vă adresez rugămintea să vă rugați pentru preoții nou sfințiți, printre care mă aflu și eu, pentru ca Dumnezeu să ducă la îndeplinire lucrarea sa bună pe care a început-o în noi. (Cătălin-Alexandru Mititelu)

Show Buttons
Hide Buttons