Centrul „Pedro Arrupe” al iezuiţilor din Bucureşti organizează, în perioada 12 octombrie – 16 noiembrie 2019, un curs dedicat discernământului simţurilor.

Intitulat „Şcoala bunului simţ”, cursul constă în cinci sesiuni dedicate celor cinci simțuri: văzul, auzul, mirosul, gustul și atingerea. „În acest parcurs – explică organizatorii pe pagina de Facebook Şcoala la iezuiţi – , medici, specialiști în marketing, actori, muzicieni, psihologi și iezuiți își dau mâna pentru a vă prezenta o abordare transdisciplinară a simțurilor”. Centrul iezuit propune astfel „un itinerar spiritual și antropologic în universul senzorial uimitor de complex, oferind atât momente de rugăciune ce valorizează simțurile interioare, cât și criterii de evaluare și modalități de cultivare a celor cinci simțuri”.

Cursul se va desfășura la sediul Centrului „Pedro Arrupe” din Bucureşti (Str. Maior Ilie Opriș 54 – Metrou Constantin Brâncoveanu), în zilele de 12, 19, 26 octombrie și respectiv, 9 și 16 noiembrie 2019, iar programul unei zile va fi de la ora 10 la ora 16, având următoarea structură: 10-12 Introducere spirituală; 12-14 Sf. Liturghie și masa împreună; 14-16 Abordare transdisciplinară. Pentru familiile cu copii organizatorii pun la dispoziție un babysitter și un loc de joacă special amenajat.

Prețul cursului este de 250 de lei pentru toate cele cele cinci sesiuni (50 lei/sesiune) și include: masa de prânz în regim de catering, pauzele de cafea și serviciile de babysitting. Participarea copiilor este gratuită. Cei care doresc să participe, dar întâmpină dificultăți financiare, sunt rugați să contacteze organizatorii la adresa de email: scoala@iezuiti.ro, persoana de contact: Pr. Marius Taloș SJ.

Înscrierile se fac până la data de 5 octombrie 2019, prin completarea unui formular care poate fi accesat aici.