Joi, 5 septembrie 2019, comunitatea Misionarelor Carității din cartierul bucureștean Ferentari a celebrat sărbătoarea Sfintei Tereza de Calcutta. Sfânta Liturghie a fost prezidată de PS Cornel Damian, Episcop auxiliar de București, alături de care au concelebrat preoți diecezani și călugări din diferite parohii și comunități din Capitală.

La sărbătoare au participat surori din Congregația Misionarele Carității, precum și persoane consacrate din alte congregații religioase, copii și adulți asistați de surorile misionare.

La predică, PS Cornel Damian le-a vorbit celor prezenți despre Maica Tereza de Calcutta și despre exemplul ei de credință și de slujire. Episcopul a subliniat importanța rugăciunii, a adoraţiei euharistice, arătând că numai stând în faţa lui Isus reuşim să-l descoperim pe aproapele.

După celebrare, copiii asistați de surori au prezentat în faţa invitaţilor şi a comunităţii o scurtă scenetă despre viața Maicii Tereza de Calcutta. Sărbătoarea s-a încheiat cu o fotografie de grup.

Galerie foto, aici.

Show Buttons
Hide Buttons