Pr. Dominic Bucur FSJ, din congregația Frații Sfântul Ioan a primit joi, 1 februarie 2018, titlul de Doctor în Filosofie, informează site-ul congregaţiei. Pr. Dominic FSJ a susţinut joi, la Facultatea de Filosofie din cadrul Universității București, teza de doctorat cu titlul: „Dorința naturală de a cunoaște adevărul la Toma de Aquino în Summa contra Gentiles”.

„Obiectivul principal al tezei  – citim pe site-ul comunităţii din Bucureşti a Fraţilor Sf. Ioan – este de a reconstrui, din perspectiva persoanei umane, legătura armonioasă dintre adevăr și dorință, înlăturând obstacolele întâlnite. Principiul tomist al argumentării este de a afirma adevărul și de a elimina ce este contrar lui. De aceea, analizez separat noțiunile de adevăr și dorință, le raportez la sufletul uman ca principiu al capacităților vitale de a dori și de a cunoaște, apoi abordez opera lui Toma de Aquino, Summa contra Gentiles, pentru a înțelege originalitatea dorinței naturale de cunoaștere și ce anume o împlinește. În ultima parte a lucrării, arăt cum această dorință stă la originea structurii persoanei umane și modul în care unele aspecte ale culturii mondializării reduc și împiedică această orientare naturală.”

Pr. Dominic FSJ (Eduard-Nicolae Bucur) s-a născut la 29 mai 1978 la Bacău. După liceul militar frecventat la Câmpulung Moldovenesc, a obţinut Licenţa în Teologie şi Asistenţă Socială la Facultatea de
Teologie Romano-Catolică, București 2001). Şi-a continuat apoi studiile de filosofie şi teologie în Franţa, la Institut Privé de Philosophie et de Théologie, Ecole Saint Jean. Este preot călugăr în congregaţia Frații Sfântul Ioan, fiind hirotonit pe 2 iulie 2011 la Vezelay, în Franța. Activează în comunitatea din București a congregaţiei, la Mănăstirea Sf. Familie.

Foto: manastireasfantafamilie.wordpress.com

 

Show Buttons
Hide Buttons