Mişcarea Eclezială Carmelitană împreună cu Fraţii Carmelitani din Ciofliceni-Snagov și Carmelitanele Sfintei Tereza propun și în acest an, în timpul liturgic al Postului Mare, itinerarul spiritual „Portrete ale sfinților”, de parcurs cu ajutorul exemplului sfinților.

„Portrete ale sfinților” va avea loc la Catedrala Sf. Iosif din București, în fiecare zi de miercuri din timpul Postului Mare – adică pe 13, 20 şi 27 martie, și pe 3 şi 10 aprilie: în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 18.30 va fi prezentată viaţa unuia dintre următorii cinci sfinţi, fericiţi şi slujitori ai lui Dumnezeu:

  • Sfântul Bernard de Clairvaux (1090-1153), călugăr francez şi învăţător al Bisericii, fondator al Abaţiei din Clairvaux, a străbătut Europa căutând restabilirea păcii şi unităţii. A fost declarat sfânt în 1174, de Papa Alexandru al III-lea.
  • Sfântul Francisc Xaveriu (1506-1552), preot spaniol din Societatea lui Isus (Ordinul iezuit) a răspândit creștinismul în Asia. A murit în Chin. Papa Grigore al XV-lea l-a proclamat sfânt în 1622, iar în 1927, Pius al XI-lea l-a declarat „patronul misiunilor”.
  • Fericitul Charles de Foucauld (1858-1916), călugăr francez, a explorat deşertul Sahara şi a studiat limba şi cultura Tuareg. A fost asasinat în ermitajul său din Algeria. Papa Benedict al XVI-lea l-a beatificat în 2005.
  • Slujitoarea lui Dumnezeu Chiara Lubich (1920–2008) a fondat „Opera Mariei”, o mişcare eclezială cunoscută cu numele de Focolare, care urmăreşte unitatea dintre popoare şi fraternitatea universală. În ianuarie 2015 a fost deschisă oficial, la Vatican, cauza pentru beatificarea şi canonizarea ei.
  • Slujitorul lui Dumnezeu Oreste Benzi (1927–2007), preot italian, a fondat Comunitatea Papa Ioan al XXIII-lea, dedicată activităților de caritate și primire a celor mai săraci și marginalizați. În februarie 2014 a fost deschisă oficial, la Vatican, cauza pentru beatificarea şi canonizarea lui.

 

Show Buttons
Hide Buttons