Parohia Preasfântul Mântuitor (Biserica Italiană) din Bucureşti, a găzduit miercuri, 16 mai 2018, ora lunară de rugăciune a preoților din decanatele din capitală, ale Arhidiecezei Romano-Catolice de București (ARCB).

La acest moment de comuniune preoțească au participat și episcopii Arhidiecezei: ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, și PS Cornel Damian, Episcop auxiliar. Ora de rugăciune a fost condusă de Pr. Daniel Bulai, Parohul Bisericii Italiene, și a început cu Ora medie, din Liturgia Orelor, și rugăciunea Sf. Rozariu și Litania Lauretană – luna mai fiind închinată cinstirii Sfintei Fecioare Maria.

Apoi, întrucât pe 16 mai este comemorarea liturgică a Fericitului Vladimir Ghika, preoții și episcopii s-au rugat pentru canonizarea Monseniorului Ghika, în fața relicvei fericitului martir, și au intonat imnul dedicat lui. La final, ÎPS Ioan le-a adresat câteva cuvinte preoților participanți la ora de rugăciune.

După momentul de rugăciune, preoții și episcopul au fost invitați de parohia gazdă la o agapă frățească. Următoarea oră de rugăciune a preoților din Decanatele de București va fi pe 20 iunie și va fi găzduită de Parohia Sfânta Elena.

Parohia Preasfântul Mântuitor (Biserica Italiană) din Bucureşti, a găzduit miercuri, 16 mai 2018, ora lunară de…

Publicată de Arhidieceza Catolică Bucureşti pe 16 Mai 2018

Show Buttons
Hide Buttons