Un copil venezuelan îi zicea mamei sale că se simțea foarte bine după ce s-a spovedit întâia oară. Într-adevăr, duminică, 20 mai 2018, a fost o zi minunată pentru comunitatea spaniolă din București: 7 copii din Venezuela, Ecuador și Spania s-au împărtășit prima dată cu Trupul și Sângele lui Cristos.

De-a lungul anului copiii au făcut cateheză atât acasă, cât și la capela Catedralei Sf. Iosif. Toată lumea s-a implicat: în primul rând familiile, și totodată cateheții români care vorbesc spaniolă și au dat o prețioasă mână de ajutor, ca de pildă Andra Catrea.

La Sfânta Liturghie am sărbătorit într-un mod special, iar o familie a adus spice de grâu din câmpurile pe care le cultivă în Oltenia. De asemenea, au copt o pâine rotundă de casă cu simbolurile Euharistiei: struguri și spice. Aceste daruri, împreună cu alte au fost aduse de copii la altar într-o procesiune de ofrande. Pentru cânt, pe lângă orgă, s-a adăugat și o vioară, la care a cântat verișoara unuia dintre cei șapte copii care au primit prima Sfântă Împărtășanie.

De asemenea, ne pregătim pentru Mir: duminică, 27 mai 2018, Nunțiul Apostolic Mons. Miguel Maury Buendía va administra Sacramentul Sfântului Mirul, în capela Catedralei Sf. Iosif, pentru un grup de catolici vorbitori de spaniolă – 7 adolescenți și 3 adulți proveniți din Venezuela, Statele Unite, Brazilia și Spania.

Pr. Javier Quesada
Responsabil cu pastorația catolicilor de limbă spaniolă
în cadrul Arhidiecezei Romano-Catolice de București

Prima Sf. Împărtășanie în comunitatea catolică de limbă spaniolăCapela Catedralei Sf. Iosif, București, 20 mai 2018

Publicată de Angelus Communicationis pe 24 Mai 2018

Show Buttons
Hide Buttons