Un copil venezuelan îi zicea mamei sale că se simțea foarte bine după ce s-a spovedit întâia oară. Într-adevăr, duminică, 20 mai 2018, a fost o zi minunată pentru comunitatea spaniolă din București: 7 copii din Venezuela, Ecuador și Spania s-au împărtășit prima dată cu Trupul și Sângele lui Cristos.

De-a lungul anului copiii au făcut cateheză atât acasă, cât și la capela Catedralei Sf. Iosif. Toată lumea s-a implicat: în primul rând familiile, și totodată cateheții români care vorbesc spaniolă și au dat o prețioasă mână de ajutor, ca de pildă Andra Catrea.

La Sfânta Liturghie am sărbătorit într-un mod special, iar o familie a adus spice de grâu din câmpurile pe care le cultivă în Oltenia. De asemenea, au copt o pâine rotundă de casă cu simbolurile Euharistiei: struguri și spice. Aceste daruri, împreună cu alte au fost aduse de copii la altar într-o procesiune de ofrande. Pentru cânt, pe lângă orgă, s-a adăugat și o vioară, la care a cântat verișoara unuia dintre cei șapte copii care au primit prima Sfântă Împărtășanie.

De asemenea, ne pregătim pentru Mir: duminică, 27 mai 2018, Nunțiul Apostolic Mons. Miguel Maury Buendía va administra Sacramentul Sfântului Mirul, în capela Catedralei Sf. Iosif, pentru un grup de catolici vorbitori de spaniolă – 7 adolescenți și 3 adulți proveniți din Venezuela, Statele Unite, Brazilia și Spania.

Pr. Javier Quesada
Responsabil cu pastorația catolicilor de limbă spaniolă
în cadrul Arhidiecezei Romano-Catolice de București

Prima Sf. Împărtășanie în comunitatea catolică de limbă spaniolăCapela Catedralei Sf. Iosif, București, 20 mai 2018

Publicată de Angelus Communicationis pe 24 Mai 2018