Luni, 8 octombrie 2018, între orele 10.30-13.30, în Palatul Arhiepiscopal din București a avut loc întâlnirea Consiliului Pastoral al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, convocat de ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București.

Întâlnirea a început cu invocarea Duhului Sfânt, prin intonarea imnului „Vino, Duhule Sfinte”, după care Pr. Daniel Bulai a prezentat ordinea de zi. Reprezentanţii Centrelor Diecezane din Arhidieceză (Pastorația tineretului; Pastorația familiilor; Cler și Vocații; Persoanele consacrate; Comunicații sociale; Misiuni), precum și asistentul spiritual al Asociației Caritas București au prezentat activităţile şi programele generale planificate pentru anul 2018-2019.

S-a discutat apoi despre câteva dintre urgențele pastorale identificate, cum ar fi participarea tot mai redusă a credincioșilor la Sfânta Liturghie duminicală; necesitatea adoptării, la nivel diecezan, a unui parcurs unic de formare a tinerilor pentru sacramentul căsătoriei; stabilirea unor praguri minime de vârstă pentru primirea Primei Împărtășanii și a sacramentului Sfântului Mir; îmbunătățirea comunicării activităților comunităţilor parohiale, privită din perspectiva mărturiei vieţii de credinţă a Bisericii locale.

De asemenea, s-a discutat despre devoţiunile populare din parohii, la care, pe parcursul lunii octombrie – răspunzând apelului Papei Francisc -, se adaugă invocarea ocrotirii materne a Sfintei Fecioare Maria şi a Arhanghelului Mihail, pentru apărarea Bisericii de atacurile diavolului. În acest sens, ÎPS Ioan Robu a cerut ca rugăciunile „Sub ocrotirea ta alergăm” şi cea a Papei Leon al XIII-lea către Sf. Arhanghel Mihail să fie recitate în parohii nu numai după devoțiunea Sfântului Rozariu, ci și la sfârșitul tuturor Sfintelor Liturghii celebrate duminica.

Totodată, ÎPS Ioan a încurajat organizarea în parohii a diferite inițiative pastorale, precum zile de reculegere comunitare, pelerinaje, cateheze, cursuri de formare pentru laici și pentru familii. Următoarea întâlnire a Consiliului Pastoral din Arhidieceza Romano-Catolică de București va avea loc luni, 14 octombrie 2019, ora 10.30, la sediul din București al Arhiepiscopiei.

Show Buttons
Hide Buttons