Sâmbătă, 14 aprilie 2018, la sediul Asociaţiei Caritas Bucureşti a avut loc cea de a patra întâlnire de formare pentru responsabilii și voluntarii din Caritas-urile parohiale din Arhidieceza Romano-Catolică de București, informează Asociația pe pagina sa de facebook.

Cursul s-a încadrat în seria de întâlniri formative intitulată „Spiritualitatea carităţii” și a fost organizat de Asociația Caritas București. Cei 35 de responsabili şi voluntari din Caritas-urile parohiale ale Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti au avut posibilitatea să aprofundeze tema „Modele de activităţi fără costuri – Centrul Te ascult”, prezentată de Pr. Carlo Pirotta (Arhidieceza de Milano, Italia), și tema „Rugăciunea şi sărăcia”, prezentată de Pr.  Davide Marino (Arhidieceza de Catanzaro-Squillace, Italia).

Caritas-urile parohiale sunt structuri de caritate care funcționează în cadrul parohiilor din Arhidieceza Romano-Catolică de București, și se înscriu în proiectul „Caritas în parohii”, desfășurat de Asociația Caritas București. Dorite și propuse de păstorul Arhidiecezei ÎPS Ioan Robu, Caritas-urile parohiale au scopul de a sensibiliza, forma și implica întreaga comunitate parohială în trăirea și mărturisirea Evangheliei Carității. Asociația Caritas București a fost înființată în 1990 și este instituția de caritate a Arhidiecezei Romano-Catolice de București. Asociația este membră, pe plan național, a Confederației Caritas România, iar la nivel mondial a Caritas Internationalis.

Show Buttons
Hide Buttons