Sâmbătă, 10 februarie 2018, la Teatrul Țăndărică din București a avut loc Festivalul Tinereții, organizat de Centrul Diecezan pentru Pastoraţia Tineretului (CDPT) din cadrul Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti (ARCB).

Deja a devenit o tradiție ca în fiecare an să se organizeze acest eveniment, în ultima sâmbătă înainte de a intra în timpul de har al Postului Mare, care ne pregătește pentru sărbătoarea Învierii Domnului. Festivalul are ca scop, pornind de la o tematică anume, să îi adune pe tineri împreună – protagoniști sau spectatori -, pentru a cunoaște mai îndeaproape realitatea pe care o semnifică titlul temei alese. Anul acesta tema a fost recunoștința, iar titlul a fost enunțat într-un mod foarte simplu: “Mulțumesc!”. Organizatorii au dorit ca prin intermediul acestui festival să îi ajute pe toți cei care l-au urmărit să conștientizeze cât mai mult atitudinea recunoștinței și necesitatea ei în raporturile umane.

Festivalul a fost sub forma unui concurs, iar din București și împrejurimi au participat zece parohii romano-catolice ale ARCB: Parohia Catedralei „Sfântul Iosif”, Parohia „Sfinții Petru și Paul”, Parohia „Maica Îndurerată”, Parohia „Adormirea Maicii Domnului”, Parohia „Sfântul Francisc”, Parohia „Sfânta Maria a Harurilor”, Parohia „Sfânta Fecioară Maria, Regină”, Parohia „Sfânta Elena”, Parohia „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” și Parohia „Sfânta Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu” (Popești-Leordeni).

Juriul festivalului a fost format din cinci membrii: tineri care au făcut parte din echipa CDPT sau care au colaborat în trecut cu Centrul diecezan. Premiile acordate au fost: cel mai original moment artistic – câştigat de Parohia „Adormirea Maicii Domnului”; momentul cel mai apropiat de temă – câştigat de Parohia „Maica Îndurerată” din Bucureștii Noi; cea mai bună interpretare artistică – câştigat de Parohia „Sfânta Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu” din Popești-Leordeni; cel mai bun moment al festivalului – câştigat de Parohia Catedralei „Sfântul Iosif”; și premiul publicului – câștigat de Parohia Sf. Tereza. Premiul publicului a fost acordat în urma votului electronic al celor prezenți în sală și al celor care au urmărit online Festivalul, exprimat pe site-ul www.cdpt.ro, al Centrul Diecezan pentru Pastoraţia Tineretului al ARCB.

Festivalul a putut fi urmărit și de cei care nu au fost prezenți în sala de spectacole a Teatrului Țăndărică din capitală, fiind transmis în direct pe pagina de facebook a Centrului Diecezan pentru Pastorația Tineretului. Cei care doresc, pot să vadă sau să revadă evenimentul, urmărind înregistrarea publicată pe pagina de facebook a CDPT .

Echipa Centrului Diecezan pentru Pastorația Tineretului

Show Buttons
Hide Buttons