Romfilatelia omagiază personalitatea Monseniorului Vladimir Ghika, cu ocazia împlinirii a 5 ani de la beatificarea lui, cu o emisiune de mărci poștale alcătuită din un timbru și o coliță dantelată.

Conform unui comunicat de presă al Romfilatelia, timbrul emisiunii de mărci poștale are o valoarea nominală de 5 lei și este ilustrat cu un portret al Fericitului Vladimir Ghika, realizat în timpul unei călătorii misionare în Japonia (1933). Colița dantelată are o valoarea nominală de 28,50 lei, pe ea fiind reprodusă o altă fotografie a Monseniorului. Timbrul coliței reprezintă o marcă poștală care a fost concepută chiar de Monseniorul Vladimir Ghika, în anul 1918, și conține elemente heraldice ale regiunilor istorice ale României Mari.

Emisiunea de mărci poștale Vladimir Ghika, 5 ani de la beatificare va fi disponibilă începând de luni, 15 octombrie 2018, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul online: http://romfilatelia.ro/store/. Emisiunea filatelică este completată de plicul „prima zi” a emisiunii, numerotat și obliterat cu ștampila „prima zi”. Emisiunea de mărci poștale este machetată în coală de 32 timbre, minicoală de 8 timbre + 1 vinietă și coliță dantelată. Detalii despre caracteristicile tehnice ale emisiunii filatelice omagiale sunt disponibile pe site-ul Romfilatelia.

 

Show Buttons
Hide Buttons