Sâmbătă, 29 iunie 2019, ora 10:30, Părinții diaconi Virgil Susanu și Octavian Constantin Enache vor fi hirotoniți preoți, prin impunerea mâinilor ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, în cadrul unei Sfinte Liturghii solemne celebrate în Catedrala Sf. Iosif din București.

După hirotonire, cei doi noi preoți vor sluji în Arhidieceza Romano-Catolică de București (ARCB). Pr. diacon Virgil Susanu este născut în 1984 și este originar din Parohia „Sfânta Cruce” din Săbăoani (Neamț), iar Octavian Constantin Enache este născut în 1990 și este originar din Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din București.

În ajunul hirotonirii preoțești, Părinții diaconi Virgil Susanu și Octavian Enache vor face profesiunea de credinţă și jurământul de fidelitate în fața PS Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, și a martorilor, în cadrul unei ceremonii private. PS Cornel va fi prezent apoi și la Sfânta Liturghie de hirotonire a celor doi diaconi.

Pr. Francisc Ungureanu, vicar episcopal pentru cler și vocații în cadrul ARCB, îi îndeamnă pe preoții și credincioșii din Arhidieceză să-i însoțească cu rugăciunea lor pe cei doi diaconi, și să le fie alături, la Sfânta Liturghie din Catedrala Sf. Iosif, când Virgil și Octavian vor primi Sacramentul Sfintei Preoții.

Show Buttons
Hide Buttons