În noul an școlar, la Colegiul romano-catolic „Sf. Iosif” din București vor studia 1120 de elevi, distribuiți în 40 de clase: 16 clase la învățământul primar, 9 în învățământul gimnazial, 8 la liceu și 7 la învățământul postliceal sanitar. Cursurile se vor desfășura în două clădiri și două schimburi: în clădirea de lângă Biserica Sf. Tereza a Pruncului Isus vor funcționa, dimineața, clasele pregătitoare, întâia și a II-a, iar de la prânz clasele a III-a și a IV-a; în clădirea din Șos. Olteniței, clasele de gimnaziu și liceu dimineața, iar după-amiaza clasele din învățământul postliceal.

Informațiile au fost prezentate luni, 9 septembrie 2019, de directoarea instituției, Sr. Rodica Miron, la sfârșitul Sfintei Liturghii celebrate în Catedrala Sf. Iosif din Capitală. De asemenea, sora directoare le-a mulțumit tuturor pentru rezultatele frumoase din anul școlar precedent, și le-a urat elevilor și profesorilor „un an deosebit de rodnic”.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, alături de care au concelebrat preoți care activează ca profesori la Colegiul Sf. Iosif. Elevii au participat activ la celebrate, cântând – sub îndrumarea Sr. Emilia Corlade CJ, învățătoare la clasa I-a B -, citind lecturile și invocațiile la Rugăciunea credincioșilor, aducând darurile la altar pentru Ofertoriu, împărtășindu-se cu Pâinea Euharistică sau primind o binecuvântare personală în momentul distribuirii Sfintei Împărtășanii.

„Suntem aici – le-a spus ÎPS Ioan, la predică, celor prezenți la celebrare – ca să ne amintim că Biserica și toată societatea este convinsă de importanța educației, iar în educație, școala este un loc privilegiat”. „Putem considera școala ca o familie, în care toate trebuie să fie bine orânduite, în care să crească frumos gândul, cuvântul și fapta”, a adăugat Arhiepiscopul.

„Vreau să vă asigur – a mai spus Excelența Sa, adresându-se elevilor -, din partea Bisericii, din partea noastră, a preoților, din partea părinților voștri, din partea educatorilor voștri – învățători și profesori -, vreau să vă asigur dragi copii de rugăciunea noastră și de dragostea noastră. Și totodată, vreau să vă asigur, la acest început de an școlar, că implorăm toată binecuvântarea lui Dumnezeu asupra voastră, asupra școlii voastre, asupra tuturor școlilor din țară, pentru ca Domnul să facă așa încât, într-adevăr, în poporul nostru voi să aduceți un spirit nou, care să se vadă în gândurile, cuvintele și faptele voastre”.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Pr. Wilhelm Dancă, decan al Facultății de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității din București le-a adresat părinților și foștilor elevi prezenți în Catedrală invitația de a se înscrie la programele de studiu de licență și master ale facultății. Continuarea, de către părinți, a formării intelectuale va fi – a explicat părintele decan – un exemplu pentru copiii lor și o dovadă că se merită să investești în instruire.

Înainte de a da binecuvântarea finală „pentru acești elevi, dar și pentru elevii din țară care încep sau reîncep școala”, ÎPS Ioan Robu le-a mulțumit tuturor pentru participare și i-a felicitat pe copii pentru că au fost cuminți la Sfânta Liturghie și nu au vorbit prea mult.

La celebrarea din Catedrala Sf. Iosif au fost prezenți elevi din clasele I-XII și cei din învățământul postliceal, precum şi cadrele didactice de la Colegiul romano-catolic Sf. Iosif. Elevii care s-au înscris în clasele pregătitoare au participat, tot în această dimineață, la Sf. Liturghie celebrată în biserica Sf. Tereza (din vecinătatea Colegiului), iar după celebrare au mers în sălile de clasă, însoțiți de învățătoare.

—————————————

Galerie foto, aici.

Colegiul romano-catolic Sf. Iosif

:

Show Buttons
Hide Buttons