Sâmbătă, 25 noiembrie 2017, un grup de elevi 12 elevi și doi profesori de la Colegiul romano-catolic Sf. Iosif din capitală au participat la o inițiativă ecologică de împădurire a unei suprafețe de teren afectate, din localitatea Șotânga, județul Dâmbovița.

Foto: colegiulsfantuliosif.wordpress.com

Inițiativa a fost organizată în colaborare cu Asociația Club Sportiv Român și Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului din cadrul Arhidiecezei Romano-Catolice de București și a făcut parte dintr-o acțiune națională prin care se dorește sensibilizarea pentru valorificarea naturii și a mediului înconjurător.

Printre cei peste 1000 de voluntari prezenți s-au aflat și elevii și profesorii Colegiului catolic, care au plantat cu mult entuziasm, fiecare peste 20 de puieți, arătând astfel că nu sunt nepăsători față de defrișările abuzive din țara noastră. Pe lângă diploma de participare, fiecare participant rămâne și cu o experiență pozitivă, simțind că a făcut un lucru foarte util pentru Casa Comună în care locuiesc și de la care așteaptă elemente curate pentru o viață cât mai sănătoasă.

Un alt lucru pozitiv au fost prieteniile care s-au legat între cele două grupuri, cel al Colegiului Sf. Iosif și cel format din voluntarii veniți prin Centrul Diecezan. Timizi la început, dar prieteni la final. Voluntariatul leagă prietenii, este unul dintre efectele sale. Clubul Sportiv Român i-a pus împreună și a reușit un lucru foarte frumos. Inițiativa va continua și anul viitor și sperăm ca atunci să participe un număr și mai mare de elevi.

Pr. Marian Blaj

 

Show Buttons
Hide Buttons