Pe durata Postului Mare, în fiecare zi de vineri, la toate Sfintele Liturghii celebrate în Catedrala romano-catolică Sf. Iosif din Bucureşti se va da binecuvântare cu relicva care conţine un fragment din coroana de spini a Mântuitorului. Relicva i-a aparţinut Fericitului Vladimir Ghika. Există multe mărturii de vindecări trupești și sufletești pe care monseniorul le-a dobândit de la Dumnezeu prin rugăciune și binecuvântarea cu această relicvă.

Monseniorul Vladimir Ghika a primit această relicvă de la Arhiepiscopul Parisului, fragmentul fiind din coroana Mântuitorului care se păstrează în Catedrala Notre-Dame din capitala Franței. Monseniorul Ghika, conform mărturiilor, păstra această relicvă într-un buzunar pe partea din interior a reverendei, în dreptul inimii. Când a fost arestat, monseniorul a avut asupra sa relicva, iar după moartea sa aceasta a ajuns la parohul de atunci al Bisericii Franceze din Bucureşti. De la acest preot a ajuns, pe rând, în custodia unor fii spirituali ai Monseniorului, ultimul dintre aceștia fiind Pr. Horia Cosmovici care i-a încredințat-o ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de București.

Venerând această sfântă relicvă, îndeosebi în timpul liturgic al Postului Mare, credincioșii au ocazia să pătrundă mai adânc în Misterul Pătimirii lui Cristos, care este temelia credinței creștine și expresie a iubirii mântuitoare a lui Isus Cristos care s-a dat pe sine pentru răscumpărarea omenirii.