În comunitatea francofonă din București, de la Parohia Sacré-Coeur, am avut și în acest an bucuria celebrării a trei sărbători: conferirea Sfântului Mir și profesiunea de credință, în ziua de sâmbătă 19 mai, și Prima Sfântă Împărtășanie în duminica de Rusalii, 20 mai.

Prima Sfântă Împărtășanie a fost o bucurie pentru 19 copii și tineri francezi. Pregătirea catehetică a fost încununată de un timp de Reculegere de doua zile, în care copiii, prin spovadă, rugăciune și cateheză, au fost ajutați să perceapă ceva din importanța și frumusețea Euharistiei.

O sărbătoare specifică pentru comunitatea francofonă este cea a Profesiunii de credință, moment în care copii de 12 ani dau mărturie despre credința lor în fața comunității, recitând Crezul. Astfel, 8 copii francezi și-au mărturisit credința catolică în cadrul aceleași Sfinte Liturghii în care s-a celebrat și Sfântul Mir.

Arhiepiscopul mitropolit de București, ÎPS Ioan Robu a conferit Taina Sfântul Mir la 9 tineri din comunitatea francofonă. Prezența și cuvântul arhiepiscopului au fost o întemeiere în credință și o mare bucurie pentru întreaga comunitate.

Un gând special de mulțumire a venit din partea familiilor francofone, care găsesc la Sacré-Coeur izvor de har și de credință. Iar noi toți i-am mulțumit lui Dumnezeu și păstorului nostru pentru aceste sărbători pline de lumină și bucurie.

Pr. Ioan-Thomas Răileanu
Capelan al comunității francofone

19-20 Mai 2018Pentecôte

Publicată de Paroisse du Sacré Coeur – Communauté catholique francophone de Bucarest pe 26 Mai 2018

Show Buttons
Hide Buttons