Vineri, 25 ianuarie 2019, ora 17.00, la Catedrala Sf. Iosif se încheie, în capitală, Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor cu o celebrare liturgică. Cuvântul de învățătură va fi ținut de un reprezentant al Bisericii Reformate Calvineum, iar celebrarea va fi prezidată de ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de București.

La rugăciunea din catedrala romano-catolică vor participa reprezentanți ai cultelor creștine din capitală: Biserica Ortodoxă Română, Biserica Romano-Catolică, Biserica Greco-Catolică, Biserica Armeană, Biserica Evanghelică Luterană Germană C.A., Biserica Reformată Calvineum, Biserica Anglicană.

Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor este o inițiativă internațională de rugăciune ecumenică creștină, celebrată în fiecare an în perioada 18-25 ianuarie. Această practică de rugăciune a fost instituită în 1908 de americanul Paul Watson, la acea vreme pastor protestant. Actualmente, Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor este organizată, la nivel mondial, de Consiliul Ecumenic al Bisericilor şi de Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor.

Show Buttons
Hide Buttons