Cinci dieceze și eparhii catolice din România se roagă „rozariul misionar” miercuri, 16 octombrie 2019, pentru cinci continente de pe glob. Evenimentul are loc în cadrul iniţiativei „Ave Maria, se roagă România”, organizată de Operele Misionare Pontificale din România în colaborare cu Radio Maria România. La rugăciunea rozariului sunt invitați toți cinstitorii Sfintei Fecioare Maria.

Rozariul va fi difuzat de postul Radio Maria în intervalul orar 17.00 – 17.50, care va transmite rugăciunea din diferite zone ale țării. Astfel, primul mister de slavă/mărire va fi recitat de la București, din biserica romano-catolică „Sfânta Fecioară Maria Regină” (Cioplea), intenția de rugăciune fiind pentru Europa. Rozariul va continua cu celelalte mistere recitate de la Baia Mare – al doilea mister, pentru America; Cluj – al treilea, pentru Africa; Oradea – al patrulea, pentru Asia; și Iași – al cincilea, pentru Oceania.

Luna octombrie, dedicată în mod obişnuit misiunilor, a fost declarată în acest an, de către Papa Francisc, Lună Misionară Extraordinară, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la publicarea Scrisorii Apostolice Maximum Illud, a Papei Benedict al XV-lea, prin care Pontiful de atunci a dorit să reamintească responsabilitatea tuturor celor botezaţi de a vesti Evanghelia. Tema stabilită de Papa Francisc pentru Luna Misionară Extraordinară – octombrie 2019 – este „Botezaţi şi trimişi. Biserica lui Cristos în misiune, în lume”.

Rozariul misionar este un prilej de a susţine prin rugăciune eforturile apostolice ale misionarilor Bisericii Catolice răspândiţi pretutindeni în lume. Această iniţiativă de a-i uni în rugăciune pentru Biserica Misionară pe creştinii din întreaga lume, prin recitarea „Rozariului viu”, a fost propusă de Venerabila Pauline Marie Jaricot (1799-1862), fondatoare a Operei Misionare Pontificale pentru Răspânirea Credinței.

Postul Radio Maria poate fi ascultat pe frecvenţe în localităţile Bacău (89,6 MHz), Baia Mare (95,4 MHz), Blaj (94,4 MHz), Oradea (102,2 MHz), Roman (1485 KHz – AM), Târnăveni (87,7 MHz), Zalău (92,5 MHz), prin cablu tv din reţeaua RCS&RDS sau pe internetwww.radiomaria.ro .

Show Buttons
Hide Buttons