Sâmbătă, 5 mai 2018, ora 19,30, în Catedrala Sf. Iosif va avea loc un Concert de orgă susținut de Eduard-Iosif Antal. 

În program:
Max REGER – Introduction und Passacaglia in d-moll
Erik SATIE – Gnosienne 1
Maurice DURFLE’ – Suite pour Orgue Op. 5 – Prélude
Alfred MENDELSOHN – Canzona
Alexandre GUILMANT – Organ Sonata No.1 in D minor Op.42

Intrarea la concert este liberă.

Eduard-Iosif Antal, născut în 1992, face parte din generația tinerilor muzicieni cu un viitor promițător în lumea muzicală. S-a bucurat de o educație complexă, fiind abslovent al unui liceu teologic și licențiat în filozofie.
La vârsta de 15 ani descoperă tainele orgii pe care, zilnic, le va aprofunda ca autodidact dar și prin numeroasele colaborări cu profesori și compozitori, îndrumătorul acestei perioade inițiatice fiind Adrian-Irinel Aciobăniței. În prezent urmează cursurile de licență la „Universitatea Națională de Muzică București”, la clasa de orgă a Prof. Lect. Univ. Dr. Dan Racoveanu, bucurându-se de o bună îndrumare muzicală și din partea organiștilor Marcel-Octav Costea, Erich Türk și Steffen Schlandt. A participat la Masterclass-uri susținute de Konrad von Abel, Giulio Prandi, Issac Alonso, Bert Mooiman.
În luna martie a anului 2018 primește „Bursa de excelență” din partea U.N.M.B. pentru performanțe cultural-artistice remarcabile. În perioada februarie 2017-februarie 2018 a fost bursier al Fudanției „Principesa Margareta a României”, în cadrul programului „Tinere Talente”. A fost semifinalist al show-ului de televiziune „Românii au talent”, sezonul 7, fiind și câștigătorul premiului de orginalitate și popularitate. A fost premiat la „Concursul Internațional de Orgă Timorgelfest”, Timișoara, cu mențiune și premiul „Barocul transilvănean”.
A susținut numeroase recitaluri ca solist în Italia, Elveția,Turcia și în orașe importante din România: București, Timișoara, Arad, Brașov, Cluj-Napoca. A participat în proiecte muzicale organizate cadrul departamentului cultural al Academiei Istorico-Juridico-Teologice „Petru Tocănel” și a altor asociații și organizații cu activități culturale.
A participat la festivaluri naționale și internaționale din care amintim: „VoxNovus”, „VoxEarlyMusic”, „Festivalul Muzicii Belgiene”, „Chei”, „Festum Domini”, „Barocul în ipostaze contemporane”, „Helmut Platner”. A concertat alături de orchestrestre precum „Universitaria”, „Concerto” și „BAROCkerii” și a urcat în calitate de performer pe scena Sălii Radio și a Ateneului Român.
În prezent este organist al Catedralei Romano-Catolice „Sf. Iosif”, București și este invitat deseori, ca organist, la Biserica „Sfântul Anton” din Istanbul.

 

Show Buttons
Hide Buttons