Sâmbătă, 13 mai 2018, a avut loc întâlnirea echipei Centrului Diecezan pentru Pastorația Tineretului (CDPT) cu tinerii din Decanatul de Brăila, informează Centrului Diecezan. Întâlnirea a fost găzduită de Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Brăila.

După ce la ora 11.00 au participat la Sf. Liturghie în biserica parohială din orașul de la Dunăre, concelebrată de Pr. Marian Blaj – responsabil diecezan pentru pastorația tineretului, Pr. Maricel Bulai – vicar la Parohia din Brăila, și Pr. Dominic Hîrja – paroh la Parohia din Buzău, tinerii au servit prânzul în Casa „Samariteanul Milostiv”, iar apoi au participat la activitățile propuse de echipa CDPT.

Împărțiți în grupuri, formate din membri din diferite parohii, tinerii au avut ocazia ca prin intermediul unui joc de „căutare de comori” să se cunoască mai bine, să-şi pună în valoare abilităţile şi talentele şi să lucreze în echipă pentru a depăşi problele la care au fost provocaţi. La finalul jocului, toţi participanţii au fost răsplătiţi cu o îngheţată.

„Da, împreună este mai frumos”, a mărturisit o tânără din Buzău, Maria Şuleapă, după întâlnirea de la Brăila. „Mai ales în perioada adolescenței este timp pentru tot, pentru Dumnezeu, pentru aproapele și pentru joacă. Iar timpul petrecut împreună cu tinerii care au aceleași aspirații și care au aceeași credință, este un timp care ne întărște în cele spirituale și nu numai. Am apreciat prezența preoților în mijlocul nostru”, a mai spus Maria.

Şi pentru gazde întâlnirea decanală a tinerilor a fost un eveniment de neuitat. Maria Chiricheş (Brăila) a fost foarte încântată că programul a fost interactiv, bazat pe activități în echipe, din care au făcut parte tineri din diferite parohii: „Așa am putut să ne cunoaștem mai bine și sa ne împrietenim”.

Următoarea întâlnire decanală de tineret va avea loc pe 2 iunie la Mărăcieni (Argeș), la Mănăstirea „Sf. Eugen” a Misionarilor Oblați ai Mariei Imaculate, unde echipa CDPT se va întâlni cu tinerii din Decanatul de Craiova. Dar înainte, tinerii din fiecare parohie vor participa sâmbătă, 19 mai a.c., la Veghea de Rusalii, organizată la nivel parohial.

 

Împreună e mai frumos!Mai multe despre activitate poți vedea intrând pe site-ul cdpt: http://cdpt.ro/2018/05/14/impreuna-este-mai-frumos/Foto: Adriana Calotă, Măneasa Darius Matei, Rafael Emanuel

Publicată de Centrul Diecezan pentru Pastoraţia Tineretului – București pe 14 Mai 2018

Show Buttons
Hide Buttons