Duminică, 8 iulie 2018, ora 11.30, în biserica romano-catolică Adormirea Maicii Domnului din Brăila va avea loc un Concert de orgă susţinut de organistul Alexandru Catău, informează Parohia din Brăila pe pagina de facebook.

În program, lucrări de J. S. Bach, J. P. Rameau, J. H. Knecht, G. Fauré, C. M. Widor. Fiecare piesă va fi introdusă de o scurtă prezentare. În plus, în cadrul concertului, organistul Alexandru Catău va insera și două momente de improvizație. Intrarea la concert este liberă.

Alexandru Catău este un muzician român care trăiește și studiază în Franța. Născut în Bacău, în 1991, a absolvit Colegiul de Artă „George Apostu” din Bacău în 2010, a studiat patru ani la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, la secția orgă, a urmat studii muzicale la Paris. În momentul de față este student la Conservatorul de muzică din Versailles, după ce a absolvit cursuri de improvizație la Conservatorul „Național de Saint Maur des Fosses” din Paris. A susţinut recitaluri de orgă în Franţa, România, Elveţia, Italia, Serbia. Din anul 2015 a fost organistul bisericii ”Cœur Eucharistique de Jésus” din Paris, iar din iunie 2018 este organistul bisericii „St. François de Sales” din Paris.

Show Buttons
Hide Buttons