Foto: fb.com/ompromania

La Amsterdam, în Olanda, se desfășoară în zilele 13 – 14 martie a.c., întâlnirea la nivel european a directorilor naționali ai Operelor Misionare Pontificale. Aceste inițiative sunt organizate o dată la doi ani, precedenta întâlnire fiind găzduită de Operele Misionare Pontificale din România, la Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți de la Ciofliceni (Snagov). Organizatorul şi gazda întâlnirii de acum este Pr. Eduard Kimman, S.J., directorul naţional al Operelor Misionare Pontificale din Olanda. La lucrări a luat parte şi Pr. Guy Bognon, Secretar general al Operei Misionare Pontificale a Sf. Petru Apostol. Din partea Operele Misionare Pontificale din România a participat Pr. Eugen Blaj, director național.

La ediția din acest an sunt prezenți la Amsterdam directori naționali din 20 de țări. Temele din ordinea de zi au fost alese pentru a-i ajuta pe directorii naţionali să raspundă la noile provocări din Biserică și pentru a-i motiva în a-şi desfăşura cu un reînnoit angajament activităţile misionare proprii, cum ar fi strângerea de fonduri pentru activităţile misionare și proiectele Sfântului Părinte în țările de misiune, argumente biblice şi teologice pentru slujirea misionară în Biserica Universală, răspunsuri la noile probleme cu care se confruntă Biserica Catolică, chestiuni administrative și alte clarificări în ce priveşte slujirea misionară, atât în Europa cât şi în țările de misiune.

Foto: fb.com/ompromania

Operele Misionare Pontificale susţin toate Bisericile particulare din lume pentru a putea împlini misiunea de a vesti Evanghelia și depind, la nivel universal, de Congregaţia Pontificală pentru Evanghelizarea Popoarelor şi, la nivel local, de Conferinţele Episcopale. Există patru Opere şi constituie o unică instituţie: Operele Misionare Pontificale pentru răspândirea credinţei, Operele Misionare Pontificale ale Sf. Petru Apostolul, Operele Misionale Pontificale ale copilăriei misionare şi Uniunea misionară pontificală.

Show Buttons
Hide Buttons