A apărut numărul din august 2018 al revistei Actualitatea creștină, publicaţia oficială a Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti.

În Editorialul acestui număr PS Cornel Damian vorbeşte despre solemnitatea Adormirea Maicii Domnului. Cu această ocazie, Excelența Sa aminteşte că în urmă cu 45 de ani a avut loc montarea vitraliului realizat de pictorul Ion Brodeală şi montat în centrul absidei altarului Catedralei Sf. Iosif, reprezentând-o pe Sf. Fecioară Maria Neprihănit Zămislită, Patroana Arhidiecezei noastre.

La rubrica Focus veţi găsi un interviu cu ÎPS Ioan Robu, Pr. Eugen Bortoş şi Isidor Mărtincă, care la 15 august vor împlini 50 de ani de preoţie: au primit sacramentul Sfintei Preoţii în 1968, în capela seminarului Sf. Iosif din Iaşi, prin impunerea mâinilor PS Petru Pleşca.

Rubrica Biserică şi societate oferă o Lecție despre Școala Medicală Catolică de Vară din SUA. Veţi citi informaţii interesante despre, scopul şi importanţa unei şcoli de vară medicale catolice, precum şi temele abordate în cadrul acestui proiect, într-un interviu realizat de Monica Râpeanu cu dr. Peter J. Colosi, profesor de filosofie la Salve Regina University din Newport, Rhode Island, SUA. Secţiunea Res-publica prezintă câteva aspecte legislative aduse în actualitate de cazul Adrian Coman – Clai Hamilton, precum şi câteva idei propuse de Conferinţa Episcopală Română şi Conferinţa Episcopală Slovacă, referitoare la instituţia căsătoriei.

Paginile realizate de Centrul Diecezan pentru Pastoraţia Tineretului oferă un bilanţ al Anului pastoral care s-a încheiat cu Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic (INTC) de la Satu Mare. Tot aici puteţi citi şi o mărturie referitoare la „Întâlnirile” cu Monseniorul şi informaţii despre prezența tinerilor din ARCB la INTC.

Secţiunea Universul familiei se deschide cu pagina dedicată copiilor, care prezintă istoria Sf. Augustin şi a mamei sale, Sf. Monica. Un alt articol din cadrul acestei secţiuni este dedicat prezentării icoanei Întâlnirii Mondiale a Familiilor, care va avea loc la Dublin la sfârşitul lunii august, iar Claudia Stan ne invită la reflecţie asupra modului în care ne trăim credinţa în perioada concediilor: “Ne luăm vacanţă de la credinţă, sau luăm credinţa cu noi în vacanţă?”

Paginile de spiritualitate continuă prezentarea Psalmilor şi a catehezelor Papei Francisc şi prezintă istoria unei vindecări datorate mijlocirii Sfintei Miriam a lui Isus Răstignit. La Pagina Ghika, găsiţi o scrisoare interesantă pe care Vladimir Ghika o adresează unuia dintre fii săi spirituali, care trecea printr-o perioadă foarte dificilă. El îi recomandă acestuia, în câteva sfaturi cum să se abandoneze în mâinile lui Dumnezeu şi să aibă grijă de sănătatea trupească şi sufletească. Îl îndeamnă să nu se mai gândească la măsurarea timpului ci la „mâinile lui Dumnezeu care-l ţin”.

Dialogurile cu dichis continuă interviul Cât de păcătos e „sfântul” de mine? pe care Claudia Stan i l-a luat Lect. univ. dr. Pr. Emil Moraru, prodecan al Facultăţii de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universităţii Bucureşti. Din revistă nu lipsesc paginile de știri, anunțuri, cultură şi recomandări pentru timpul liber.

Raimondo-Mario Rupp


Revista poate fi achiziționată de la Librăria Sf. Iosif, din București (str. G-ral Berthelot 19, tel. 0212015457, 0212015475, www.librariasfiosif.ro), sau în parohiile Arhidiecezei.

Show Buttons
Hide Buttons