Numărul din iunie 2018 al revistei Actualitatea creștină, a Arhidiecezei Romano-Catolice de București, se deschide cu Editorialul semnat de PS Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei, dedicat Exortaţiei apostolice a Papei Francisc Gaudete et exsultate.

La rubrica Focus, Monica Râpeanu prezintă o sinteză a catehezelor care pregătesc Întâlnirea Mondială a Familiilor, ce se va desfășura la Dublin (Irlanda), în luna august a acestui an, iar la pagina de Bioetică vorbește despre „Libertatea și obiecția de conștiință”. La rubrica Res-publica, Cristina Enescu aduce în atenția cititorilor „Ziua Mondială a Donatorului de Sânge”, celebrată la 14 iunie.

La „Universul familiei”, Pr. Fabian Măriuț vorbește despre „Noile drepturi și realitatea familiei”, iar în paginile dedicate misiunilor, cititorii pot citi despre Misiunea catolică din Maikona (Kenya), unde slujesc preoți români. Paginile tinerilor redau un reportaj de la întâlnirea tinerilor din Decanatul de Brăila, din 12 mai a.c., și îi prezintă, totodată, pe cei patru preoți care vor ține cateheze la Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic, din 25-29 iulie a.c.: Pr. Czier István, Pr. Pantea Tibor OFMConv., Pr. Balla Imre și Pr. Iulian Budău SJ.

Revista este completată de știri, anunțuri și selecții din oficiosul Sfântului Scaun, cotidianul L’Osservatore Romano.


Revista poate fi achiziționată de la Librăria Sf. Iosif, din București (str. G-ral Berthelot 19, tel. 0212015457, 0212015475, www.librariasfiosif.ro), sau în parohiile Arhidiecezei.

Show Buttons
Hide Buttons