Numărul din mai 2018 al revistei Actualitatea creștină, a Arhidiecezei Romano-Catolice de București, se deschide cu Editorialul semnat de PS Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei, dedicat sărbătorii recent introduse de Papa Francisc în calendarul Bisericii Catolice, în ziua de luni, de după Rusalii: Sfânta Fecioară Maria, Mama Bisericii.

La rubrica Focus revista le propune cititorilor o sinteză a noii Exortații Apostolice a Papei Francisc, Gaudete et Exsultate (în traducerea Redacției în limba română a Radio Vatican), precum și textul intervenției Nunțiului Apostolic în România, Mons. Miguel Maury Buendía la conferința “Fake News – O anatomie a mistificării sociale”, organizată în martie a.c. de Asociația Română de Relații Publice.

Revista informează și despre expoziţia pe care Arhiepiscopia Romano-Catolică de București o va organiza în această vară la Muzeul Național de Artă din capitală, în cadrul căreia vor fi expuse desenele Monseniorului Vladimir Ghika – unele dintre ele inedite -, precum şi câteva obiecte care i-au aparţinut acestuia.

Continuă „Dialogurile cu dichis” dedicate temei „(Re)convertirea la Învierea lui Cristos”, dezvăluirile din apostolatul epistolar al Monseniorului Vladimir Ghika, în această lună fiind prezentată o scrisoare referitoare la unirea Bisericilor, şi mărturia unui grup de laici care au trăit o experienţă misionară în Kenya. Rubrica „Minuni şi sfinţi” îl aduce în atenţia cititorilor pe Sfântul Amato Ronconi şi vindecarea pe care el a obţinut-o pentru un copil bolnav.

Paginile dedicate tinerilor, reunite sub rubrica Suflet tânăr, redau o sinteză a lucrărilor Reuniunii pre-sinodale, precum şi mărturia uneia dintre participantele din România la acest eveniment, tânăra Celina Dumitru. Tot în aceste pagini, Sr. Gabriela Lungu, FCJ, răspunde la întrebarea „Ce este pentru tine adoraţia?”, iar Rafael Emanuel Ropotă propune o soluţie pentru a atrage mai mulţi tineri la Biserică.

Monica Râpeanu, la rubrica Bioetică, face o analiză a situaţiei din Irlanda, unde cetăţenii vor vota, în cadrul unui referendum, pentru modificarea constituţiei în sensul legalizării avortului, iar Claudia Stan propune o reflecţie asupra trăirii credinţei, pornind de la Olimpiada de religie.

Revista este completată de știri, anunțuri și selecții din oficiosul Sfântului Scaun, cotidianul L’Osservatore Romano.


Revista poate fi achiziționată de la Librăria Sf. Iosif, din București (str. G-ral Berthelot 19, tel. 0212015457, 0212015475, www.librariasfiosif.ro), sau în parohiile Arhidiecezei.

Show Buttons
Hide Buttons