A apărut numărul din februarie 2019 al revistei Actualitatea creștină, publicaţia oficială a Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti (ARCB).

Revista se deschide cu editorialul PS Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei, dedicat Sanctuarului Marian de la Lourdes – „loc şi simbol de speranţă şi de har” – şi Zilei Mondiale a Bolnavului, celebrată pe 11 februarie, în sărbătoarea Sfintei Fecioare Maria de la Lourdes.

Rubrica Focus reuneşte o scurtă prezentare a vizitei Papei Francisc în Emiratele Arabe Unite; comunicatul de presă prin care Conferința Episcopilor din România a anunțat vizita Sfântului Părinte în țara noastră, din perioada 31 mai – 2 iunie; un text la ceas aniversar dedicat Catedralei Sf. Iosif, referitor la împlinirea, pe 15 februarie, a 135 de ani de la consacrarea acesteia; şi partea a doua a articolului despre papalitate – „Papa de la Roma: Minister şi mister”.

Revista continuă cu un articol semnat de Monica Râpeanu referitor la îngrijirea persoanelor cu dizabilităţi, iar pagina dedicată Fericitului Vladimir Ghika ni-l prezintă pe Louis Guilloux şi influenţa fericitului român asupra romancierului francez, care se afla la început de drum ca scriitor, dar şi în ale credinţei. Claudia Stan, după ce în numărul trecut l-a provocat pe cititor să se întrebe „Cine este Isus?”, acum îl provoacă să se întrebe „Cine sunt eu?”, iar în paginile Dialogurilor cu dichis îl are ca invitat pe Pr. Francisc Doboş, purtător de cuvânt al ARCB, împreună cu care discută despre iubire şi iubirism – „Mici instrucţiuni de folosire a inimii”.

În paginile Suflet tânăr debutează un interviu cu PS Cornel Damian despre Sinodul dedicat tinerilor, care s-a desfăşurat în toamna trecută la Vatican şi la care Episcopul auxiliar al Arhidiecezei noastre a participat ca delegat din partea Conferinţei Episcopilor din România. În această primă parte a interviului, Preasfinţitul explică ce este un sinod al episcopilor.

Din revistă nu lipsesc paginile dedicate tinerilor, știri, anunțuri, articole pe teme culturale şi recomandări pentru timpul liber.


Revista poate fi achiziționată de la Librăria Sf. Iosif, din București (str. G-ral Berthelot 19, tel. 0212015457, 0212015475, www.librariasfiosif.ro), sau în parohiile Arhidiecezei.

Show Buttons
Hide Buttons