A apărut numărul din ianuarie 2018 al revistei Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti Actualitatea creștină. În paginile publicaţiei puteţi citi mesajul ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de București dedicat Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, celebrată în fiecare an între 18 şi 25 ianuarie, precum şi o sinteză a Mesajului Papei Francisc pentru Ziua Mondială a Păcii, celebrată la 1 ianuarie și ajunsă în acest an la cea de a 51-a ediţie. Rubrica „Focus” continuă, apoi, cu o retrospectivă asupra vizitei pe care  Papa Francisc a efectuat-o în Myanmar şi Bangladesh la sfârşitul anului trecut.

Rubrica Biserică și societate le aduce cititorilor o mărturie a doi seminariști români aflaţi în experienţă pastorală în misiunea catolică din Sololo, Kenya, iar în paginile rubricii Universul familiei puteţi citi despre „Binecuvântarea la început de an”, un text semnat de Pr. Fabian Măriuț, și despre practicarea credinței „Practic sunt nepracticant?”, un text semnat de Claudia Stan. În paginile de spiritualitate Pr. Tarciziu Șerban abordează tema psalmilor, Iulia Cojocariu introduce cititorii în apostolatul epistolar al Monseniorului Vladimir Ghika, iar rubrica „Minuni și sfinți” îl aduce în centrul atenției pe Sfântului Iosif din Leonessa și minunea care a dus la canonizarea lui.

La „Dialoguri cu dichis”, Claudia Stan îl are ca interlocutor pe Pr. Lucian Dîncă, A.A., împreună cu care a discutat despre „Cât (mai) suntem de eretici?”. De asemenea, paginile de cultură cuprind un material dedicat memoriei Acad. Ionel-Valentin Vlad, președintele Academiei Române, o rubrică nouă despre sacralitatea în artă și o serie de propuneri pentru timpul liber. Revista se încheie cu câteva anunțuri, printre care cel al trecerii la cele veșnice, la 15 decembrie 2017, a dnei Cătălina Cărăbaș Olaru, care a lucrat mulți ani în cadrul Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, la Biblioteca Arhiepiscopiei, Institutul Teologic Romano-Catolic din București, Editura ARCB etc.


Revista poate fi achiziționată de la Librăria Sf. Iosif, din București (str. G-ral Berthelot 19, tel. 0212015457, 0212015475, www.librariasfiosif.ro), sau în parohiile Arhidiecezei.

Show Buttons
Hide Buttons