La patru ani de la beatificarea Monseniorului Vladimir Ghika, PS Cornel Damian propune figura acestuia ca mijlocitor neobosit de haruri, îndemnându-ne „Să-i spunem lui cu încredere suferințele și lipsurile noastre sufletești și trupești, cerându-i mai ales harul de a persevera în slujirea lui Dumnezeu și în comuniunea credinței apostolice”.

Rubrica Focus prezintă sfințirile de preoți din Catedrala Sf. Iosif, întâlnirea Secretarilor Generali ai Conferințelor Episcopale Europene, ce s-a desfășurat la București, și o nouă dovadă a faptului că Primarul General al Capitalei încearcă să se spele pe mâini în cazul Cathedral Plaza. Din paginile de Știri, cititorii pot afla că Papa Francisc a declarat o nouă categorie de viață creștină care poate fi luată în considerare pentru beatificare, numită „oferirea vieții”, și că o româncă, Sr. Felicia Ghiorghieş, a fost realeasă Superioară generală a Oblatelor Asumpționiste. Rubrica Biserică și societate propune O chestiune de perspectivă, Excelența în slujire a Casei Sf. Ioan – proiect al Caritas București și pamfletul Din două unaPledoarie pentru progres.

Paginile Suflet tânăr adresează tinerilor un îndemn la lectură, prezintă impresii de la Campusul de formare pentru animatori și o interesantă învățătură despre cât este de (ne)potrivit să se aplaude în biserică. La Universul familiei se vorbește despre duminica drept Zi a Domnului și ocazie oferită familiei de a sta împreună. Invitații Dialogurilor cu dichis discută despre Imigrație, emigrație văzute ca Brațe ale aceleiași cruci, iar pagina de Anunțuri prezintă numirile şi transferurile de preoți din Arhidieceza noastră.

Vă dorim lectură plăcută!


Revista poate fi achiziționată de la Librăria Sf. Iosif, din București (str. G-ral Berthelot 19, tel. 0212015457, 0212015475, www.librariasfiosif.ro), sau în parohiile Arhidiecezei.