„50 de ani sunt ca cele 50 de Bucură-te Marie, dintr-un rozariu”. Comparația îi aparține ÎPS Ioan Robu, și se referă la cei 50 de ani de misiune catolică la Sololo, în Kenya. Înaltpreasfințitul Ioan a vizitat de curând această misiune, unde de câțiva ani lucrează doi preoți ai Arhidiecezei noastre: Pr. Cristian Pișta și Pr. Aurelian Herciu. Despre această vizită puteți citi în primele pagini ale numărului din iulie al revistei Actualitatea creștină, publicația oficială a Arhidiecezei Romano-Catolice de București.

Rubrica „Focus” aduce în prim-plan pelerinajele pe care mai mulți preoți din Arhidieceză le-au făcut recent la diferite sanctuare ale lumii. Iar la rubrica „Biserică și societate” puteți citi „Istoria unei convertiri”, despre frumusețe, privită ca antidot la corupție, și despre „Excelența în slujire” a Asociației Caritas Câmpulung, care a aniversat de curând 25 de ani de activitate.

Despre rugăciune ca exercițiu de îndrăgostire discută, la rubrica „Dialoguri cu dichis”, Claudia Stan și invitații săi din această lună: Antoaneta Sabău și Pr. Iosif Șandoru SJ. Apoi, la rubrica „Minuni și sfinți” vă spunem povestea lui Francisco, Jacinta și Lucas, adică a doi copii Fericiți care au ajutat un băiețel aflat într-o situație extremă. În paginile de „Cultură”, dr. Dănuț Doboș ne prezintă figura unui scriitor catolic original, Mariu Theodorian Carada, iar Oana Viviana Dimcev ne propune să (re)citim „Jurnalul unui preot de țară” de Georges Bernanos, privind romanul ca pe un tratat de spiritualitate.

Din paginile de știri aflați că Papa Francisc a instituit o Zi Mondială a Săracilor, sau că aproape 300 de adolescenți și tineri din diferite parohii ale Arhidiecezei au primit, în ultima lună, Sacramentul Sfântului Mir.


Revista poate fi achiziționată de la Librăria Sf. Iosif, din București (str. G-ral Berthelot 19, tel. 0212015457, 0212015475, www.librariasfiosif.ro), sau în parohiile Arhidiecezei.