După o îndelungată suferință, în seara de marți, 12 februarie 2019, la vârsta de 95 de ani, a trecut la cele veșnice Pr. Ioan Gherman, la Mănăstirea surorilor Congregatio Jesu de la Timișu de Sus.

Conform dorinței testamentare a Pr. Gherman, va fi înmormântat la cimitirul de la Timișul de Sus.

Funeraliile vor avea loc vineri, 15 februarie, ora 11.00, la biserica Mănăstirii surorilor Congregatio Jesu de la Timișu de Sus (BV).

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

*  *  *

Pr. Ioan Gherman s-a născut la 9 martie 1923 în satul Lunca, din comuna Valea Lungă (Alba). În 1944 a început studiile de teologie greco-catolică la Blaj. Întrucât în 1948 toți episcopii greco-catolici fuseseră arestați, în 1951 a fost hirotonit preot în ascuns, la Orăștie, de către Episcopul romano-catolic Alexandru Th. Cisar, aflat cu domiciliu obligatoriu în mănăstirea franciscană din localitate. Prima Sf. Liturghie părintele Gherman a celebrat-o tot în ascuns, acasă, fiind de față doar mama lui și o călugăriță. În iulie 1951 a fost arestat la Petroșani, și eliberat pe 23 ianuarie 1954.

A lucrat ca pedagog, învățător și la Căile Ferate, dar a activat mereu ca preot clandestin. După pensionare s-a retras la Huși, unde a rămas nouă ani. După 1990 a fost profesor de filosofie la Blaj, timp de doi ani. În ultimii ani ai vieţii s-a retras la Mănăstirea de la Timişu de Sus a surorilor Congregatio Jesu, unde, timp de 24 de ani, a fost asistentul spiritual al surorilor, celebrând zilnic Sf. Liturghie şi fiind disponibil pentru spovadă sau un sfat atât pentru surori cât şi pentru credincioşii care frecventează capela surorilor.

Show Buttons
Hide Buttons