O inițiativă care „ne invită să celebrăm sacramentul Reconcilierii într-un context de adorație euharistică”. (Papa Francisc, Mesaj pentru Postul Mare 2018)

Și anul acesta Sfântul Părinte Papa Francisc încurajează inițiativă “24 ore pentru Domnul” propusă de Consiliul Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări în timpul Postului Mare 2018. Anul acesta se va desfășura între 9-10 martie și are ca tema: „La tine însă este iertare” (Ps 130,4).

Fiind o inițiativă ce privește întreaga Biserică Catolică ne vom îndrepta și noi prin rugăciune, Adorație euharistică și prin participarea la Sfintele Sacramente spre izvorul bogat al milostivirii divine.

Așadar, pentru a fi în comuniune cu creștinii din lumea întreagă, pe parcursul celor “24 ore pentru Domnul”, în Arhidieceza noastră propunem un program comun:

  1. Vineri, 9 martie 2018, ne vom uni în rugăciune la Calea Sfintei Cruci și la Sfânta Liturghie.
    După Sfânta Liturghie de seară Preasfântul Sacrament va fi expus în toate bisericile pentru un moment de adorație;
  2. Sâmbătă, 10 martie 2018, la orice oră din zi, preoții vor fi la dispoziția credincioșilor pentru Sacramentul Spovezii;
  3. Vineri și sâmbătă, în bisericile parohiale și în capelele Congregațiilor Religioase din Arhidieceză pot fi și alte inițiative de „rugăciune comunitară” la diferite ore din zi și din noapte.

N.B.

În Catedrala “Sf. Iosif” din București sâmbătă, 10 martie 2018, începând cu ora 19.30 până  duminică, 11 martie 2018, ora 6.45 tinerii și adolescenții din parohiile bucureștene și din împrejurimi, însoțiți de preoți și persoane consacrate vor anima o „Veghe pe timpul nopții”, în fața Preasfântului Sacrament, prin rugăciuni și meditație, prin cântece și tăcere! Va fi și ocazie pentru Sfânta Spovadă!

Show Buttons
Hide Buttons