Episcopii Arhidiecezei Romano-Catolice de București, ÎPS Ioan Robu – Arhiepiscop Mitropolit – și PS Cornel Damian – Episcop auxiliar, împlinesc pe 8 decembrie 2017, în sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri a Preasfintei Fecioare Maria 33 de ani  și respectiv 14 ani de la consacrarea episcopală. 

ÎPS Ioan Robu a fost consacrat episcop pe 8 decembrie 1984, la Roma, în Capela Paulină a Palatului Apostolic din Vatican, prin impunerea mâinilor Cardinalului Agostino Casaroli, Secretar de Stat în Vatican. Mons. Ioan Robu a fost primul episcop la București, după o perioadă de peste 30 de ani de scaun vacant.
A fost consacrat Episcop titular de Celle Proconsulari, iar pe 14 martie 1990 a fost numit de Papa Ioan Paul al II-lea Arhiepiscop-Mitropolit de Bucureşti, fiind instalat pe 29 aprilie acelaşi an, în Catedrala Sf. Iosif, în prezenţa Arhiepiscopul Angelo Sodano, delegat al Sfântului Părinte Papa Ioan Paul al II-lea.
Deviza sa episcopală este Et veritas liberabit vos (Şi adevărul vă va face liberi; In 8,32).

PS Cornel Damian a fost ales, pe 31 octombrie 2003, Episcop Auxiliar al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti, de către Sfântul Părinte Ioan Paul al II-lea.
Consacrarea sa episcopală a avut loc în Catedrala „Sf. Iosif” din București, în ziua de 8 decembrie 2003, prin impunerea mâinilor Mons. Ioan Robu, Arhiepiscopul Mitropolit de București. A fost consacrat cu titlul de Episcop titular de Isiriana.
Deviza sa episcopală este In verbo tuo (La cuvântul tău…; Lc 5,5).

Show Buttons
Hide Buttons