Vineri, pe 29 iunie, în Solemnitatea Sfinților Petru și Paul, în Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif, din București, în cadrul Sfintei Liturghii solemne de la ora 10.30, prin impunerea mâinilor ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, va avea loc hirotonirea sacerdotală a diaconilor Iosif Ghiuzan, din Parohia Coborârea Sf. Duh, Adjudeni (NT), și Marius Ionuț Bănuță, din Parohia Adormirea Maicii Domnului, București.

„Legătura cu Apostolii Romei, prin celebrarea din sărbătoarea lor, va continua în misiunea apostolică pe care o vor primi în Biserica locală, marcată de bucuria de a fi instrumente umile în mâna Domnului, de convertirea continuă a inimii pentru a fi mai asemenea celei a Învățătorului, de dăruirea întregii vieți în slujirea lui Dumnezeu și a Poporului său” – a explicat Pr. Francisc Ungureanu, vicar episcopal pentru cler și vocații în Arhidieceza Romano-Catolică de București.

„Arhiepiscopul Ioan Robu, Episcopul Cornel Damian și preoții din Arhidieceză salută intrarea tinerilor Iosif și Marius în treapta a doua sacerdotală și își manifestă recunoștința față de familiile acestora, în care vocația la viață și sfințenie a căpătat forma ministerială a preoției, față de preoții parohi și formatorii de la Seminar, care au șlefuit ca pe diamante aceste vocații, față de comunitățile parohiale ale acestor tineri, care au susținut cu rugăciuni aceste vocații, așa cum diamantele sunt puse în valoare de bijuteriile în care sunt așezate. Să continuăm să-i avem pe diaconi și pe toți seminariștii în rugăciunile noastre ca să devină preoți după Inima Preasfântă a lui Isus”, a mai spus Pr. Ungureanu.

 

 

Înainte de a primi Sacramentul Sfintei Preoții, diaconii Marius Ionuţ Bănuţă şi Iosif Ghiuzan vor face profesiunea de credinţă și jurământul de fidelitate în fața episcopului și a martorilor. Evenimentul va avea loc joi, 28 iunie 2018, ora 17.45, în Catedrala Sf. Iosif din București, și va începe cu un moment de rugăciune. Este pentru prima oară când acest rit se desfășoară public, în Catedrală; în anii precedenți, ritul a avut loc într-un cadru restrâns, în capela din Palatul arhiepiscopal. Credincioșii din capitală sunt invitați să participe la acest moment unic pentru viitorii preoți – Marius și Iosif -, și să le fie alături cu rugăciunea lor, la acest început de drum în slujirea lor preoțească.

Show Buttons
Hide Buttons