Miercuri, 25 ianuarie 2017, la ora 17.00, în Catedrala romano-catolică Sf. Iosif, din București, va avea loc o rugăciune pentru unitatea creștinilor, moment cu care se va încheia Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor, din acest an.

În perioada 18-25 ianuarie, ca în fiecare an, în București se fac rugăciuni pentru unitatea tuturor creştinilor, în fiecare zi rugăciunea desfăşurându-se în lăcaşul câte unui cult creştin. Începută la Biserica Evanghelică Luterană (18 ianuarie), rugăciunea a continuat la Biserica ortodoxă Sf. Silvestru (19 ianuarie), Biserica Anglicană (20 ianuarie) şi Calvineum (21 ianuarie), în ziua de duminică, 22 ianuarie, rugăciunile având loc în bisericile proprii fiecărui cult. Luni, 23 ianuarie, rugăciunea pentru unitate se va desfăşura la Catedrala Armeană (23 ianuarie), continuând apoi la Catedrala greco-catolică Sf. Vasile cel Mare (24 ianuarie), încheierea Săptămânii de rugăciune fiind la Catedrala Sf. Iosif.

La sfârşitul Sfintei Liturghii pontificale celebrată duminică, 22 ianuarie 2017, în Catedrala Sf. Iosif, ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, i-a îndemnat pe credincioşi să participe în număr cât mai mare la momentul de rugăciune de miercuri, 25 ianuarie, din Catedrală. Avem o obligaţie de a ne ruga pentru unitatea creştinilor, cerând de la Dumnezeu – aşa cum spunea ÎPS Ioan în mesajul său pentru Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor – „să topească gheaţa inimilor noastre, să ne apropie unii de alţii pentru a ne simţi tot mai mult fraţi între noi, de vreme ce ne ştim cu toţii fraţi ai lui Isus Christos şi împreună, fii ai Tatălui ceresc”.

 

Show Buttons
Hide Buttons