Aflat în vizită în România, Arhiepiscopul Paul Gallagher, Secretar pentru Relația cu statele, în cadrul Secretariatului de Stat al Vaticanului, va prezida marți, 14 noiembrie 2017, Sf. Liturghie de la ora 18.30, în Catedrala Sf. Iosif din București.

Vor concelebra ÎPS Miguel Maury Buendía , Nunțiu apostolic în România, ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, PS Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, preoți diecezani și călugări din comunitățile catolice din capitală și împrejurimi.

Episcopii Arhidiecezei Romano-Catolice de București îndeamnă preoții, persoanele consacrate și credincioșii să participe la acest moment de comuniune în rugăciune cu trimisul Papei Francisc.

* * *

Monseniorul Paul Richard Gallagher s-a născut la 23 ianuarie 1954 la Liverpool, în Marea Britanie. A fost hirotonit preot la 31 iulie 1977, pentru Arhidieceza de Liverpool, iar mai târziu, în martie 2004, a fost consacrat episcop în Bazilica Sf. Petru din Roma. A studiat la Academia Pontificală Ecleziastică, din Roma, obținând doctoratul în Drept canonic și intrând în serviciul diplomatic al Sfântului Scaun în mai 1984. A desfășurat activitate diplomatică pe toate cele cinci continente: în Tanzania, Uruguay, Filipine, Burundi și Australia, iar între 18 august 2000 și 22 ianuarie 2004 a fost trimis special cu funcția de Observator permanent al Sfântului Scaun pe lângă Consiliul Europei, la Strasburg. Papa Francisc l-a numit, pe 8 noiembrie 2014, Secretar pentru relația cu statele, în cadrul Secretariatului de Stat al Vaticanului, o funcție echivalentă cu cea de ministru de externe.

 

Show Buttons
Hide Buttons