În zilele de 13-15 octombrie 2017, PS Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, se va afla în vizită pastorală în Parohia Adormirea Maicii Domnului, din Oituz (Constanța).

Cu această ocazie, Excelența Sa va cunoaşte mai îndeaproape realitățile concrete ale vieții de credinţă din această parohie. Astfel, vineri, 13 octombrie, Episcopul va prezida Sfânta Liturghie în biserica parohială, iar înainte de celebrare va fi disponibil pentru spovezi.

În dimineaţa zilei de sâmbătă, 14 octombrie, PS Cornel va celebra Sfânta Liturghie, apoi va merge în vizită la bolnavi, iar apoi va participa la cateheza pentru copii, în parohie. În cursul după-amiezii va face o vizită la cimitir, unde se va ruga pentru răposaţi, iar apoi se va întâlni, în parohie, cu grupul de tineri din comunitatea catolică din Oituz.

Duminică, 15 octombrie 2017, ultima zi a vizitei pastorale, PS Cornel Damian va prezida Sfânta Liturghie solemnă de la ora 10.30 şi apoi se va întâlni cu comunitatea. Înainte de Sfânta Liturghie, episcopul va fi disponibil pentru spovezi.

Parohia Adormirea Maicii Domnului din Oituz (Constanţa) a fost înființată în 1991, biserica parohială fiind construită recent și sfințită în 2016 de ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti. Actualul paroh al comunităţii este Pr. Daniel Abalintoaiei.