Duminică, 11 martie 2018, a 4-a din timpul liturgic al Postului Mare, la toate Sfintele Liturghii celebrate în bisericile Arhidiecezei Romano-Catolice de București se va face o colectă specială pentru susținerea proiectelor sociale ale Asociației Caritas București.

Colecta este anunțată de Asociație, printr-o scrisoare adresată preoților parohi. În mesaj, directorul instituției, dna Maricica Cihodaru le mulțumește credincioșilor și preoților din parohiile Arhidiecezei pentru sprijinul pe care îl acordă Asociației „în efortul de a dărui bucurie, speranţă şi ajutor concret celor aflaţi în nevoie”. Totodată, Asociația mulțumește pentru colecta specială din timpul Adventului de anul trecut, în cadrul căreia s-au adunat 30.346 lei. 

Asociaţia Caritas Bucureşti este instituția de caritate a Arhidiecezei Romano-Catolice de București care prin proiectele sociale derulate „susţine anual aproximativ 2000 de persoane bătrâni singuri, bolnavi în suferinţă, copii cu dizabilităţi, copii şi tineri care, din diferite motive, sunt lipsiţi de îngrijire părintească, familii sărace care riscă să-şi abandoneze proprii copii”.

„Încercăm, cu sprijinul fiecăruia dintre voi, să construim o cultură a solidarităţii, în care demnitatea şi valoarea fiecărei persoane să fie recunoscute şi respectate, indiferent de situaţia dificilă din care provine – spune dna Maricica Cihodaru, directorul Asociației Caritas București. Colecta din această duminică va fi destinată Cantinei sociale care oferă zilnic o masă caldă unui număr de 120 de persoane, copii și bătrâni. În numele lor, vă mulţumim fiecăruia în parte!”

Show Buttons
Hide Buttons