ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, invită toate comunitățile Arhidiecezei să contribuie, în spiritul comuniunii fraterne, la construirea bisericii romano-catolice din Medgidia.

Astfel, duminică 11 noiembrie 2018, la toate Sfintele Liturghii celebrate în bisericile și capelele Arhiepiscopiei noastre se va face o colectă specială pentru construirea bisericii din Medgidia.

Începutul lucrărilor de construire a noii biserici din Medgidia, 27 septembrie 2018.

Lucrările de construire a bisericii au fost demarate în această toamnă: joi, 27 septembrie a.c., a avut loc ritul sfințirii terenului, celebrat de Mons. Ieronim Iacob – vicar episcopal de Dobrogea, și Pr. Vincențiu Vochin – parohul comunității romano-catolice din Medgidia. Noua biserică romano-catolică din Medgidia va fi dedicată – ca și vechiul lăcaș de cult – Sfintei Elena.

Comunitatea romano-catolică din Medgidia a fost mai întâi filială a Parohiei din Mihail Kogălniceanu, apoi a celei din Năvodari, credincioşii provenind în mare parte din Moldova, veniţi în Dobrogea în căutarea unui loc de muncă. Din 1993 comunitatea a devenit parohie, primul paroh fiind Pr. Ioan Solomon, care a și construit vechea bisericuță, din lemn, un lăcaș de cult ridicat repede şi cu caracter provizoriu. Acest provizorat a durat, însă, aproape 25 de ani, comunitatea nereuşind să mai ridice o construcţie mai trainică. Vechea biserică este în stare de degradare, actualul paroh Pr. Vochin făcând de mulţi ani demersuri pentru construcţia unui nou lăcaş de cult.

Cei care doresc să sprijine, și în afara colectei speciale, construcţia noii biserici se pot adresa Parohiei din Medgidia sau pot face o ofertă prin parohul propriei comunităţi, specificând destinaţia donaţiei.

Show Buttons
Hide Buttons