Vineri, 8 februarie 2019, ora 18.00, la Centrul Pedro Arrupe din Bucureşti al Societăţii lui Isus (Iezuiţi) va avea loc o Masă rotundă şi un moment de rugăciune cu ocazia Zilei Mondiale de rugăciune împotriva traficului de persoane. Invitaţi speciali: Laetitia Drăgan, Monica Boseff şi Pr. Francisc Ungureanu. Evenimentul este organizat de Asociația Solwodi – Solidaritate cu femeile în dificultate.

Ziua Mondială de rugăciune împotriva traficului de persoane este celebrată în fiecare an pe 8 februarie şi a fost stabilită de Papa Francisc în 2015, la iniţiativa Consiliului Pontifical pentru Pastoraţia Migranţilor şi Itineranţilor, a Consiliului Pontifical pentru Dreptate şi Pace şi a Uniunii Internaţionale a Superioarelor și Superiorilor Generali.

În ziua de 8 februarie este comemorată liturgic Sfânta Iosefina Bakhita (1868-1947), o sclavă sudaneză care, după ce a fost eliberată, a devenit călugăriţă canossiană în Veneţia, Italia. Bakhita a fost canonizată în anul 2000 de Papa Ioan Paul al II-lea.

Centrul Pedro Arrupe
Strada Opriş Ilie, nr. 54
Sectorul 4, Bucureşti
(aproape de metrou Brâncoveanu)

Show Buttons
Hide Buttons