Cu binecuvântarea și sprijinul Înaltpreasfințitului Mons. Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, joi, 8 februarie 2018, de la ora 19.00, la Catedrala Sfântul Iosif va avea loc o veghe de rugăciune pentru victimele traficului de persoane.

Veghea este organizată de de Conferinţa Superioarelor Majore din România – Comisia Pro Demnitatea Femeii (CSMR), cu ocazia Zilei Internaționale de Rugăciune pentru victimele traficului de persoane, instituită de Papa Francisc în anul 2015 și celebrată în fiecare an în ziua comemorării liturgice a Sfintei Iosefina Bakhita. Tema propusă de Papa Francisc pentru anul 2018 este Migrație fără trafic. DA libertății persoanei, NU sclaviei!

Conform ultimelor studii privitoare la migrația din România – informează într-o comunicare Sr. Adina Bălan, CJ, din partea CSRM – în două din trei familii, un membru este plecat să lucreze în străinătate. Mulți dintre aceștia au ajuns victime ale exploatării. La nivel național sunt identificate anual un număr peste 800 de victime ale traficului, jumătate dintre acestea fiind copii, majoritatea exploatați în străinătate.

Sfânta Iosefina Bakita (1868 – 1947) s-a născut la Darfur, în Sudan. A fost răpită, copilă fiind, și vândută de mai multe ori în piețele africane de sclavi, pătimind o sclavie grea. Ajunsă la Veneția eliberată, a devenit creștină, iar mai apoi a intrat în mănăstirea surorilor Fiicele Carității. Și-a încheiat viaţa pe pământ la 8 februarie 1947, în mănăstirea canosiană din Schio, înconjurată de surori și în faimă de sfințenie. A fost canonizată la 1 octombrie 2000 de Papa Ioan Paul al II-lea.

Show Buttons
Hide Buttons